1169/2011 EU rendelet

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról

Allergén összetevők

  1. Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek, kivéve
    • búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is (*),
    • búzából készült maltodextrin (*),
    • árpából készült glükózszirup,
    • gabonafélék, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják.
  2. Rákfélék és azokból készült termékek.
  3. Tojás és abból készült termékek
  4. Halak és azokból készült termékek, kivéve
    • vitaminok vagy karotinoidok hordozójaként használt halenyv,
    • a sör és a bor derítéséhez használt halenyv és vizahólyag.
  5. Földimogyoró és abból készült termékek
  6. Szójabab és abból készült termékek, kivéve
    • finomított szójabab olaj és zsír (*),
    • szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E 306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol szukcinát,
    • a szójabab növényi olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol észterek,
    • a szójabab növényi olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.
  7. Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is), kivéve
    • tejsavó, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják,
    • laktit.
  8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L. ), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia és queenslandi dió (Macadamia ternifolia) és azokból készült termékek, kivéve
    • diófélék, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják.
  9. Zeller és abból készült termékek.
  10. Mustár és abból készült termékek
  11. Szezámmag és abból készült termékek
  12. Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben
  13. Csillagfürt és abból készült termékek
  14. Puhatestűek és abból készült termékek

 

    Tej        Tojás   Mogyoró félékDió félékGluténSzójababKén dioxidokCsonthéjasokSzezámmag
Málna fagyi         
Eper fagyi         
Citrom fagyi         
Vanília fagyixx       
Velencei álomxxx      
Csokis keksz fagyixxx x  x 
Puncs fagyix        
Zserbó fagyix        
Konyakmeggy fagyix      x 
Csoki fagyix        
Fekete erdőx x      
Fehér csoki fagyix x  x x 
Bodzás krémtúró fagyix    xx  
Áfonyás joghurtx        
Corfu fagyixx     x 
Mogyoró fagyixxx  x x 
Bounty fagyix        
Marsx x      
Pisztáciás csokibombax    x x 
Mascafex        
Kiwixxxxxx  x
Kinder csokix x  x x 
Meggy       x 
Étcsokix    x   

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban további információra lenne szüksége, szóbeli tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal!