Gyakornoki program pályakezdők támogatására


A Pénzügyminisztérium, mint Támogató a KÁRPE Kft. Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében meghirdetett „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című felhívására benyújtott pályázatát támogatásra alkalmasnak minősítette.

A támogatásra vonatkozó információk:

A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2019-04288

A projekt címe: Pultos gyakornok foglalkoztatása a KÁRPE Kft-nél

A kedvezményezett neve: KÁRPE Kft.

A szerződött támogatás összege: 3 421 522 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.04.20.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat kiemelt célja, hogy javuljon a fiatalok gyakornoki képzésben való részvétele, képzettsége, szakmai gyakorlati ismeretei, munkatapasztalata. A támogatás hozzájárul a gyakorlati oktatáshoz szükséges feltételek megteremtéséhez a gyakornokok betanításával járó többletköltségek kompenzálásával.

 A KÁRPE Kft. a program keretében 1 fő pultos gyakornok gyakorlati oktatását, munkatapasztalat szerzésének elősegítését vállalta, melynek során a vállalkozás által kijelölt gyakornoki kapcsolattartó segíti a gyakornok beilleszkedését, szakmai fejlődését, végzi munkája értékelését, előrehaladási dokumentálását. A gyakornok foglalkoztatásához a KÁRPE Kft. 100% bérköltség- és járuléktámogatásban, a gyakorlati kapcsolattartó foglalkoztatásához bérköltség támogatásban részesül 9 hónap időtartamra. A munkáltató a 9 hónapos támogatási időszakot követően 4,5 hónapig köteles továbbfoglalkoztatni a fiatal szakembert.

A gyakorlat során a fiatal szakember megismeri a kávék, italok, turmixok, koktélok, teák, fagylalt kelyhek elkészítését, az étlapon szereplő ételek összetételét, az étel intoleranciát okozó összetevőket, a munkavédelmi, munkaegészségügyi, tűzvédelmi előírásokat. Megtanulja és gyakorolja a szakmában használt italadagoló, kávégép, jéggép, szódagép, pohár mosogatógép, tejszínhabgép kezelését, a külső helyszínen tartott rendezvények előkészítését, az ételszállítás és felszolgálás szabályait. Elsajátítja a számlakészítést és a pénzkezelést, a pénztárgép és a bankterminál használatát.

A projekt támogatásával beszerzésre kerül 2 db rendezvénysátor, a külső helyszíneken tartott rendezvények lebonyolításához, illetve a gyakornok számára munkaruházat (pólók, kötény, nadrág, cipő) kerül beszerzésre.  A rendezvénysátrak és a munkaruházat beszerzése a gyakornoki program keretében elérni kívánt célokhoz illeszkedik, a gyakornok oktatásához, mindennapi munkájához szükséges.